Monday, March 29, 2010

Махгүйгээр хуушуур хийх


Орц:
гурил- 200гр
лууван- 50гр
байцаа - 50гр
шар буурцагны мах -50гр
төмс-50гр
ургамлын тос- 50гр
Амтлагч:
сонгино- 10гр
вегетал амтлагч буюу өөрийн дуртай хоол амтлагч


Бэлтгэх арга:
Энэ маш энгийн та гэртээ яаж хуушуур хийдэг билээ яг тэрэнтэйгээ адилхан хийхэд л болно. зөвхөн махний оронд шар буурцгийг ашиглана. шар буурцагны махаа усанд хийж дэвтээгэд 10мин хийж дэвтээнэ. Дараа ни хүйтэн усаар зайлж усгүй болтол нь базаад жижиглэж хэрчинэ. Амтлагчуудаа хийж амтална.
Гурилаа бүлээн усанд зуурна. Лууванг үрж бэлдэнэ. төмсийг агшаагаад нухашлаад бэлдэнэ. ногоогоо (лууван сонгино өөрийн дуртай ногоо) жижиг хэрчиж бэлдэнэ. Ногоогоо жигнэх буюу усанд чанаж бэлдэнэ.
Хийх арга:
амталсан буурцагны махаа байцаа, лууван, сонгинотой хийж хутган амтлагчаар амтална. дараа нь төмсний нухашаа хийж холицоо бэлдэнэ. гурилаа таслан элдээд хуушуураа чимхэнэ. Гурилыг болтол нь шархад л хуушуур бэлэн болно.
Та ширээгээ оорийн дуртай зууш салатны хамт чимэглэн засаад л өөрийн хийсэн гайхалтай хоолийг амтархаад үзээрэй!



0 comments:

Post a Comment