Friday, March 26, 2010

Сүлжмэл талх


Орц:/6-8 хүний порц/

- 2 1/5 аяга АЛТАНТАРИАН ДЭЭД гурил
- 40гр саахар
- 1 х/х зөгийн бал
- 1ш НВЦ цагаан өндөг
- 25гр дрожжи
- 200мл бүлээвтэр ус
- 60гр масло
- 7гр давс
- 1ш өндөг + 1 х/х сүү
- sesame-ийн үр

1.Саванд гурил, саахар, давс, зөгийн бал, хуурай хөөлгөгч, масло, өндөг болон усаа хийнэ. Эхлээд модон халбагаар хутгаж холиод үргэлжлүүлэн гараараа 7 минут орчим нухна.
2.Бөөрөнхийлөн хэлбэрт оруулан саванд хийн таглаж тавина. Ингээд 1.5-2 цаг орчим нухсан гурилны хөөлт нь хоёр дахин томортол нь байлгана.
3.Хөөсөн зуурмагаа дээрээс нь дарж хийг нь гаргаад дараа нь савнаас нь гарган бага зэрэг цацсан хуурай гуриланд өнхрүүлэн 1-2 минут орчим байлгана. Ингэсний дараа 6 хэсэг жигд хуваана.
4.Тус бүрийг нь урт нарийн болгон өнхрүүлээд гурав гураваар нь доорх зураг шиг сүлжнэ. Ингээд тосолсон поднос дээр хооронд нь зайтай тавина. Дээгүүр нь хүнсний уутаар бүтээн 30 минут орчим хэмжээ нь хоёр дахин хөөтөл нь байлгана.


5.Шарагчаа урьдчилан 180С-д халаана. (Gaz mark 4)
6.Багс ашиглан хөөсөн зуурмаг дээрээ сүүтэй өндөгний шингэнээ түрхэн sesame-ийн үрээ цацаж өгнө.
7.20-30 минут алтан шаргал өнгөтэй болтол нь жигнэнэ. Ингээд сүлжмэл талх бэлэн боллоо.

0 comments:

Post a Comment