Tuesday, March 30, 2010

Алаг жигнэмэг


орц:
2 өндөгний шар
1 өндөгний цагаан
1.5 стакан нунтаг сахар
1 пакет хайлуулсан маргарин (250гр)
1 пакет хүнсний сода (10гр)
1 амны халбага какао

бэлтгэх нь:

1. Өндөгнийхөө шар, цагаан нунтаг сахараа холин сахараа уустал холино.
2. Хайлуулсан магаринаа нэмэн хэсэг холино.
3. Өөр нэгэн саванд гурил содагаа холиод бага багаар бэлдмэл дээрээ нэмнэ.
4. Зуурмагаа 2 хэсэг хуваагаад 1 дээр нь какаогоо нэмээд жигд өнгө ортол нь нухана.
5. 2 хэсэг зуурмагаа ижил хэмжээнд илдээд давхарлан тавиж ороогоод 2-3 см зузаантай хэрчиж, дээш ь харуулаад алгаараа зөөлөн дарж бэлтгээд 35-40 минут хөргөгчинд байлгана.
6. 180 градуст халаасан зуухандаа хийн 10-15 минут жигнэнэ.

0 comments:

Post a Comment